0496 40 89 50 info@solut-hr.be
onze

Aanpak

Waarom Coaching?

Je voelt je niet lekker in je vel, je bent uitgeput, verdrietig, angstig … en je hebt geen idee van waar dit juist komt  en hoe het aan te pakken.

Soms kom je op een punt dat je hulp nodig hebt. Het is niet altijd makkelijk om dat toe te geven, het voelt aan als een zwakte. Een goed begin is naar de huisarts stappen. Een medische check-up is altijd nodig. Verder zal hij je eerst rust voorschrijven, al dan niet aangevuld met medicatie. De beginfase bestaat uit je alvast ‘beter voelen’. Het vervolg is de oorzaken bekijken en oplossingen hiervoor creëren.  

Antidepressiva, kalmerende middelen of slaaptabletten zorgen tijdelijk voor verlichting zodat je frisser, helderder aan je problemen kan werken. Zomaar terug in de oude situatie stappen, nodigt vroeg of laat uit tot herval. En dat is iets wat je absoluut wilt vermijden. 

Coaches helpen je de theorie te vertalen en de praktijk in te oefenen, zolang tot het voor jou vertrouwd is en je alleen verder kan. Denk maar aan sportlui, politici, topmanagers, ook zij worden omringd en gesteund door allerlei coaches. Waarom zou jij dan nog langer in je eentje worstelen.

Solut-Coaching bestaat uit een team van ervaren coaches en wij vinden dat iedereen het recht heeft om het pad van geluk en gelukkig zijn te bewandelen. Ook jij! Je bent om een reden op deze site beland en het is goed dat je hier bent. Het is al een eerste stap naar je nieuwe ik, naar geluk …

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd dat je hulp nodig hebt. Ga voor de spiegel staan, lees volgende vragen luid op. Op hoeveel vragen zeg jij volmondig ‘ja’? Hoor jij je meer ‘ja’ dan ‘neen’ zeggen?

 • Ik sleur me elke dag uit bed.
 • Ik breng teveel van mijn kostbare tijd door in een job die ik helemaal niet leuk vind.
 • Ik verveel me dood op mijn werk.
 • Ik voel me moe en uitgeput.
 • Ik heb de foute partnerkeuze gemaakt. Ik heb twijfels over mijn relatie.
 • Ik roest vast en/of zak weg in de sleur van de dag/het werk.
 • Ik zeg vriendelijk ja, maar eigenlijk wil ik ‘neen’ uitschreeuwen.
 • Ik sterf binnenin van onmacht, verdriet, wanhoop, hulpeloosheid, ….
 • Ik kan agressief uit de hoek komen
 • Ik loop er ongelukkig bij.
 • Ik heb stress.
 • Ik voel me slecht, maar weet niet waarom.

Heb je merendeels ‘ja’ geantwoord dan is het hoog tijd om die reddingsboei met beide handen te grijpen.

KernTalenten

Wij maken gebruik van de KernTalentenMethode en geloven dat deze methode in veel gevallen burn-out en bore-out kan vermijden. De KernTalentenMethode haalt en gebruikt  info uit je kindertijd en vertaalt deze naar je volwassenheid. De beweegredenen van je passie en sterke KernTalenten zijn al aanwezig in die kindertijd, maar op ons pad geraken we ze soms kwijt of herkennen we die passies niet altijd meer. We brengen ze terug onder de aandacht.

Hoe dit een burn-out of bore-out kan voorkomen? Wel, je sterke KernTalenten leveren je tonnen energie. Hoe mooi om dit in je dagelijkse leven te mogen toepassen. Af en toe taken doen die niet bij onze passie aansluiten is niet erg. Ook al voelt het op dat moment als een zwaardere inspanning. Het wordt pas problematisch als  je dergelijke taken constant moet uitvoeren. Dan is het een energievreter. Die letterlijke roofbouw moeten we vermijden.

In het totaal zijn er 23 KernTalenten, welke je sterk, half of klein hebt. Je KernTalenten zitten in je DNA! Het is je ‘eigen persoon’, het is je ware-diepe ‘ik’, het is ‘wie jij echt bent’.

Een KernTalentenanalyse brengt het volgende gedetailleerd en genuanceerd in kaart:

 • Je karakter (persoonlijkheid of ‘zijn’)
 • Je talenten (potentieel of ‘zullen kunnen mits opleiding/oefening’)
 • Je motivatie (goesting, of ‘willen, zomaar uit jezelf’)

 Je wordt niet in een hokje geperst waar je maar voor een stukje in past. Maar je krijgt wel een heel precies en compleet zicht op wie je BENT, WILT én KUNT WORDEN. Het wordt ook glashelder wat jou drijft, wat je waarden zijn en wat je energie geeft of kost. Door over deze informatie te beschikken wordt het ook duidelijk waarom je mogelijk in een burn-out of bore-out terecht gekomen bent.

Dankzij deze zeer persoonlijke benadering en analyse geven wij je de garantie op een goede work-life balance, minder stress, een succesvol en gelukkig leven, zowel privé als professioneel. Je KernTalenten zijn je ‘gouden sleutels’ om voortaan de juiste keuzes te maken!

Onze aanpak

Alvorens met coaching te starten beginnen we met een intake- of kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar beter kennen en weten we waar het probleem zicht situeert. Na dit gesprek vragen we je om een vragenlijst in te vullen voor een zelfanalyse, dit neemt ca. 30 minuten in beslag. Hierna gaan we over tot de eigenlijke coaching die helemaal op maat is van jouw problematiek. Wij zoeken naar de oorzaak van je burn-out of bore-out en afhankelijk van de zwaarte kunnen we kiezen voor een korte of een periodieke coaching of voor het YMCA jaarmentorship. Alles sessies gebeuren één op één of in combinatie met online coaching. 

YMCA

Year Master Coaching Academy

Tijdens dit intense jaar-mentorship bezorgt Mireille je met hulp van denkmethodes, coachingtechnieken en trainingen de noodzakelijke inzichten om je doelen te identificeren en effectief te bereiken.

Gedurende deze YMCA is zij jouw persoonlijke mentor, coach, challenger, supporter en steun.

Het pakket is opgebouwd uit online trainingsmodules, live online support en één op één persoonlijke coaching.

Dit is het meest complete en meest praktische YMCA-mentorship dat je op de markt kan vinden om je jaardoelen
in effectieve resultaten om te zetten.

We horen je graag

Bedankt!